restauratie

Restauratie Bentley 4.5

Voor een Bentley 4,5 Liter uit de jaren 30 mochten wij de ombouw leveren als rally uitvoering met als doel de rally Peking-Parijs. Hiervoor hebben we het chassis en de brandstoftank gerestaureerd, extra steunen gesmeed voor dubbele reservewielen, een carterbescherming gemaakt, een nieuw flexibel uitlaatsysteem en diverse kleinere aanpassingen.

restauratie meisje met de meeuwen te Roermond

Het beeld “meisje met de meeuwen” te Roermond door kunstenaar Dolf Wong gemaakt in 1967 werd in 2011 ernstig vernield door koperdieven. In 2013 werden wij via de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed door Dhr. Wong benaderd om de bovenste meeuw uit bronsplaat te drijven.
Omdat deze meeuw maar op één vleugeltip stond, bleek die in het oorspronkelijk ontwerp toch wat te zwaar in gegoten uitvoering, omdat ze er al eens af “gevlogen” was in een storm.  Wong bracht ons een model uit was geboetseerd, waarna we deze konden repliceren uit brons plaat.

Restauratie Popta slot te Marsum

Voor het Popta slot te Marsum uit 1631 mochten wij in 2017 het klinkstel van de hoofddeur restaureren. Eerst is het beslag zorgvuldig van de deur verwijderd. Vervolgens zijn de oude verflagen er voorzichtig af gebrand, en kwam er een prachtig bewerkte detaillering onder vandaan. Daarop waren resten van verkopering zichtbaar. Het leek ook erg onlogisch om dergelijk verfijnde details onder een verflaag te laten verdwijnen.